Privatnost i sigurnost osobnih podataka

Ovdje bi željeli odgovoriti na sva vaša pitanja kako koristimo i čuvamo osobne podatke koje prikupljamo od vas dok koristite naše stranice.

Tko smo mi?

Mi smo obrt Cornelia Design sa sjedištem u Zagrebu, Republika Hrvatska. Za detaljne informacije o nama, molimo posjetite stranicu o nama.

Koje podatke prikupljamo?

Prikupljamo sljedeće osobne identifikacijske podatke: Ime i prezime, adresu elektroničke pošte, adresu uplatitelja, adresu za dostavu, broj telefona i nadimak kojim se javno identificirate na stranici ako objavljuje komentare ili recenzije proizvoda. Osim osobnih podataka, prikupljamo prometne podatke o internetskim IP adresama s kojih je pristupljeno na naše poslužitelje, preglednicima koji su korišteni, te informacije koji članci ili proizvodi su pregledani na stranici.

Kako prikupljamo podatke?

Osobne identifikacijske podatke prikupljamo u procesu dobrovoljne registracije i upisa podataka u obrasce za kontakt ili korisnički profil registriranog korisnika na našim stranicama. Od neregistriranih korisnika također prikupljamo osobne identifikacijske podatke, potrebne za ispunjenje narudžbe i dostavu i fakturiranje kupljenog proizvoda. Podatke o IP adresama, preglednicima, te pregledanim stranicama i proizvodima prikupljamo tijekom pregledavanja stranica.

Kako ćemo koristiti vaše podatke?

Osobne identifikacijske podatke prikupljamo u procesu dobrovoljne registracije i upisa podataka u obrasce za kontakt ili korisnički profil registriranog korisnika na našim stranicama. Od neregistriranih korisnika također prikupljamo osobne identifikacijske podatke, potrebne za ispunjenje narudžbe i dostavu i fakturiranje kupljenog proizvoda. Podatke o IP adresama, preglednicima, te pregledanim stranicama i proizvodima prikupljamo tijekom pregledavanja stranica.

Kako čuvamo vaše podatke?

Naše obrt sigurno čuva vaše podatke kod tvrtke VINS DIGITAL d.o.o. iz Zagreba, Republika Hrvatska. Prijenosi podataka između vašeg računala i našeg podatkovnog centra su šifrirani. Nešifrirani prijenos podataka je onemogućen korištenjem HSTS-a, te nezaštićen prijenos podataka nije moguće uspostaviti. Isto vrijedi za prijenos podataka između podatkovnog centra i naših ugovornih prodavača od kojih kupujete proizvode ili usluge. Vaše osobne identifikacijske podatke čuvamo za trajanja aktivnosti računa na našoj stranici. Nakon što zatvorite račun, svi vaši osobni identifikacijski podaci biti će odmah izbrisani. Prometne podatke čuvamo maksimalno 31 dan, neovisno o statusu aktivnosti vašeg računa. Podaci na vašim narudžbama i fakturama, čuvaju se sukladno trajanju definiranom važećim zakonima, te se brišu po isteku definiranog roka. Osobne identifikacijske podatke neregistriranih korisnika, osim na dokumentima narudžbe i fakture ne čuvamo.

Koristimo li vaše podatke za oglašavanje?

Naš obrt vam želi o poslati informacije o proizvodima i uslugama naših prodavača, za koje mislimo da bi vam se mogle svidjeti. Naš obrt nikad neće dijeliti vaše osobne podatke u svrhu oglašavanja s trećim stranama, pa čak ni s našim registriranim prodavačima. U svakom trenutku imate pravo zaustaviti kontakte našeg obrta u svrhu oglašavanja, putem poveznice u komunikacijama ili na stranicama vašeg računa.

Koja su vaša prava na zaštitu podataka?

Želimo biti sigurni da ste u cijelosti upoznati s vašim pravima na zaštitu podataka.Svaki naš korisnik ima pravo na sljedeće:

Pravo na pristup podacima – Imate pravo od našeg obrta tražiti kopiju vaših osobnih podataka koje čuva.

Pravo na ispravak podataka – Imate pravo tražiti da naš obrt ispravi bilo koju informaciju u vašim podacima za koju smatrate da nije točna. Također, imate pravo tražiti dopunu podataka za koje smatrate da nisu cjeloviti.

Pravo na brisanje podataka – Imate pravo tražiti našeg obrta da izbriše vaše osobne podatke koji čuva, pod određenim uvjetima.

Pravo usprotiviti se donošenju automatiziranih pojedinačnih odluka (profiliranje) – Imate pravo tražiti našeg obrta da ograniči automatiziranu obradu vaših podataka, pod određenim uvjetima.

Pravo na prigovor – Imate pravo prigovora na način obrade vaših podataka od strane obrta, pod određenim uvjetima.

Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo tražiti da naš obrt prenese vaše podatke koji je prikupilo drugom društvu ili direktno vama, pod određenim uvjetima.

Za detaljnije informacije o svojim pravima i uvjetima pod kojima ih možete ostvariti, molimo pročitajte na stranicama AZOP-a: https://azop.hr/prava-ispitanika/detaljnije/osnovna-prava-ispitanika.

Rok za odgovor na ove zahtjeve je mjesec dana. Ako želite ostvariti neko od ovih prava, molimo da nas kontaktirate.

Što su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke postavljene na vaše računalo da bi prikupile standardne internetske zapise i informacije o ponašanju posjetitelja. Kada posjećujete web stranice, one mogu prikupiti informacije od vas putem kolačića ili sličnih tehnologija.

Za više informacija o kolačićima, posjetite: aboutcookies.org

Kako mi koristimo kolačiće?

Ako imate račun i prijavite se na stranicu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bi ustanovili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadržava osobne podatke i uklanja se čim zatvorite preglednik. Kada se prijavite, u vaš preglednik ćemo postaviti nekoliko kolačića koji čuvaju vaše podatke za prijavu i postavke stranice. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići postavki traju godinu dana. Ako pri prijavi odaberete opciju “Zapamti me”, kolačići za prijavu trajat će dva tjedna. Kada odaberete opciju “Odjava”, kolačići za prijavu biti će izbrisani. Ako objavite recenziju, dodatni kolačić biti će spremljen u vaš preglednik. Ovaj kolačić ne sadržava osobne podatke, već samo identifikacijski broj recenzije koju ste uređivali. Ovaj kolačić ističe nakon jednog dana.

Koje vrste kolačića koristimo?

Postoji više različitih tipova kolačića, no naša stranica koristi samo funkcionalne kolačiće. Naš obrt koristi ove kolačiće kako bismo vas mogli prepoznati na našoj stranici i zapamtiti vaše ranije odabrane postavke. Ti podaci mogu uključivati npr. jezik na kojem pregledavate stranice i lokaciju na kojoj se nalazite. Koristimo samo naše vlastite kolačiće i ne dijelimo ih s trećim stranama.

Kako vi možete upravljati kolačićima?

Svoj preglednik možete postaviti tako da ne prihvaća kolačiće, no kao rezultat toga, dio značajki naše stranice neće raditi na očekivan način. Na stranici aboutcookies.org također možete pogledati kako ukloniti kolačiće iz vašeg preglednika

Što je s linkovima prema drugim stranicama?

Ova web stranica koristi linkove na druge web stranice. Ovaj dokument odnosi se samo na našu stranicu, pa ako linkom posjetite drugu stranicu, trebali bi pročitati njihovu izjavu o privatnosti.

Može li biti promjena u načinu prikupljanja i korištenja osobnih podataka?

Naš obrt redovito provjerava i ažurira stranicu Privatnosti i sigurnosti osobnih podataka i objavljuje je ovdje. Ova stranica je zadnji put ažurirana 11. siječnja 2020. Ako se sadržaj ove stranice promijeni nakon što ste pristali na njen sadržaj, ponovo ćemo vas pitati da je pregledate i date svoj pristanak.

Kako nas možete kontaktirati?

Ako imate bilo kakvih pitanja o privatnosti i sigurnosti osobnih podataka na čuvanju kod nas ili bi željeli ostvariti neko od svojih prava na zaštitu osobnih podataka, nemojte oklijevati kontaktirati nas.

Putem e-pošte na: cornelia@corneliadesign.com, na broj telefona: +38598894138 Ili nam pišite na: Cornelia Design, Ul. M. Bedekovića 16, 10410 Velika Gorica – Velika Kosnica.

Kako kontaktirati tijela zaštite podataka?
Ako bi željeli podnijeti prigovor ili smatrate na naš obrt nije adresirao vašu zabrinutost na zadovoljavajući način, možete se obratiti Uredu povjerenika za informacije u svojoj zemlji prebivališta.

Share This